Koka upp. På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Häll stekskyn från formen i kastrull, koka upp och späd med lite vatten – så är en enkel sås färdig. Äter man högreven med timjanskryddat vitlökssmör så får man ett piggt och kryddigt tillbehör
Koka upp vatten i en stor kastrull med rikligt med salt. Det är en konst att få till en högrev så den är lika skivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev. Hon hade fått tipset av en granne hemma i byn, han använde alltid högreven till stek
Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bli riktigt mör. 1 kg högrev - bind gärna upp eller be slaktaren näta köttet. Låt alltsammans koka upp och sätt in i ugnen ca 8 timmar eller över natten. 1 kg högrev - bind gärna upp eller be slaktaren näta köttet
Häll i madeira-vinet när köttet fått fin färg och låt det sedan reduceras ner tills blir antingen som sirap i konsistensen eller det nästan försvunnit, håll då på buljongen och låt den sedan koka ner till hälften