Högrev med ben recept

Helstekt högrev

Helstekt högrev

1,6-2 kg högrev utan ben. 1,6-2 kg högrev utan ben salt svartpeppar. Värm ugnen till 125 grader. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform
Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Ha en trevlig inledning på helgen, och håll er på benen i halkan go´vänner. Den här gången fick det bli en fin bit fransyska (har även gjort medhögrev), som tillsammans med potatis, morötter, äpplen, öl och en viltkrydda blev en njutbar alltiettmiddag serverad i djupa tallrikar och med både gaffel, kniv och sked som hjälp
Långkokt högrev i tomatsås

Långkokt högrev i tomatsås

Känns den för tjock kan du späda med lite vatten. Skeda över rejält med tomatsås och kött. 700 g högrev utan ben. 700 g högrev utan ben ca 700 g passerade tomater 0,5 dl olivolja 1 gul lök, hackad 1 vitlök, finhackad 0,5 dl basilikablad, strimlade 0,5 dl persilja, finhackad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 krm socker 400 g pasta, (t ex penne, rigatoni, bombardoni eller färsk tagliatelle) parmesanost (av god kvalitet), färskriven persilja, finhackad, för att strö över portionerna

Höstgryta med högrev och morotspasta

Idag står ben på schemat. Långkok på högrev, helt klart det rätta elementet för detta kött. Det är nu jag ifrågasätter varför det tagit mig en sisådär några år att komma till skott med denna rätt
Min goda köttfärssås på högrev

Min goda köttfärssås på högrev

Sen lugnade hon ner sig lite och gick ut på en promenad med Oskar så jag fick lite lugn och ro här hemma och städade lite
Spaghetti bolognese på högrev…

Spaghetti bolognese på högrev…

Med det ena benet före det andra togs de bestämda stegen in till favoritstyckaren. Lök, tre av vitlöksklyftorna och morot hackades i takt med den fallande snön
Lättlagad gryta med högrev & spenat

Lättlagad gryta med högrev & spenat

Skär högreven i bitar. Lägg i en stor kastrull tillsammans med lite salt och svartpeppar. Testa om det går att dela med en gaffel, då är det klart
Himmelskt god köttgryta

Himmelskt god köttgryta

Jag har ju gjort köttgryta många gånger förut men då använt mig av högrev för det mesta. Det måste ha varit att benet var med som gjorde att det blev så god och mustig smak
Bara en vanlig gryta

Bara en vanlig gryta

Just denna gång fick jag tag på högrevmedben. Jag gillar det och tycker det är roligare att laga grytor på det än på benfritthögrev, men vad gäller smaken, så är det förmodligen egalt vilken variant man råkar få tag på
Enkel kalvgryta

Enkel kalvgryta

Jag tycker att kalvkött blir lite lättare i smaken än till exempel högrev. Jag använde kalvbog och lät även benet brynas och koka med
Klassisk kalops

Klassisk kalops

4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg medben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Lägg över köttbitarna i en gryta tillsammans medbenen och löken. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor
Boeuf bourguignon med pommes duchesse…

Boeuf bourguignon med pommes duchesse…

Högreven tillsattes nu till fettet och fick bryna på en rejäl yta medan vitlöken krossades burdust med knivbladet och tillsattes till köttet
Kalvsylta - klassisk som på mormors tid

Kalvsylta - klassisk som på mormors tid

Kokar du medben så låter du benen koka med. Många rycker till när man säger sylta och tänker att där maler man ner massa med äckliga saker som man inte vill veta vad det är
Köttsoppa

Köttsoppa

(man får dock vara lite selektiv med när man ska lita på kokböcker från anno dazumal, ägg med spagetti var ju ingen höjdare direkt)
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Kalops är ju en riktig favorit, så passade på att göra detta igen nu när det även fanns med i denna boken