Högrev stek recept

Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter. fransyska eller lammstek
Högrev, stekt i gryta och med mustig rödvinssås

Högrev, stekt i gryta och med mustig rödvinssås

På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Helstekt högrev

Helstekt högrev

Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67 grader. Slå på grädden och stek mitt i ugnen i 225 grader ca 50 minuter, tills ytan har fått färg och potatisen är mjuk. 1,6-2 kg högrev utan ben. 1,6-2 kg högrev utan ben salt svartpeppar

Grillad högrev med karamelliserad lök, skysås och selleripurée

I det här fallet blir det högrev istället för T-benstek (tjocka skivor men ca. Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter. Späcka ev steken med katrinplommon
Japansk högrev i lergryta

Japansk högrev i lergryta

Bryn köttet runtom i en stekpanna. Stek svampen snabbt i smör. Stek i 2 timmar. Vänd steken och stek i ytterligare 2 timmar. 1 kg högrev
Rödvinsbräserad högrev

Rödvinsbräserad högrev

Hetta upp stekpannan och bryn köttskivan i smör tills det fått fin stekfärg. Lägg i lök,vitlök,morot samt kryddor och spä på vatten (använd gärna stekskyn) och vinet samt tomatpurén
Högrev med asiatisk inspiration

Högrev med asiatisk inspiration

Stek svampen i oljan tills den får färg, tillsätt grönsakerna och krydda med salt och peppar. Vi har nämligen kockat till en så fantastiskt god högrev så ni kan bara inte ana, det blev verkligen en riktig favoriträtt i vårt kök
Slökokad högrev i bit

Slökokad högrev i bit

ca 1 kg högrev i bit. Koka på "low" i 8 timmar, vänd på steken efter halva tiden. ca 1 kg högrev i bit. Slökokad högrev i bit
Rödvinbrässerat högrev.

Rödvinbrässerat högrev.

Salta & peppra ordentligt på båda sidorna & stek sedan köttet i olja. Högrev är en favoritdetalj. Stek sedan lök, morot & vitlök i lite smör i stekpannan