Vi bestämde oss för att använda nötkött som vi har hemma i frysen, och tog en rejäl bit fin högrev. Pulled pork har ju blivit supertrendigt och vi ville också prova på detta till sist, inte minst för att det låter himla smidigt att stoppa in maten i ugnen på morgonen och sedan inte göra något fram tills middagen är färdig
1 Sätt ugnen på 130°. 2 Blanda krossade tomater med resten av ingredienserna i en ugnsform och lägg ner steken i såsen. 3 Tillaga mitt i ugnen 5–6 timmar. 5 kg högrev
Börja med att bryna högreven med smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Toppa med äppelklyftor, krossad tomat och 2 dl vatten, sätt på locket och koka på medelvärme, i ugn på 100° i ca 7 timmar. 1,2 kg Högrev
Tror jag ska införa en långkoksdag varje vecka. Detta långkok blev gott och mustigt. Ca 900 g högrev. Sätt ugnen på 125 grader. Skär högreven i kuber, ca 4 x 4 cm stora. Tillaga i ugnen 4-5 timmar, tills köttet är mört. Crème Fraiche Ca 900 g högrev
Högrev som fått götta till sig rejält i ugnen på låg värme i många timmar. I grundreceptet ska det vara oxkinder,men här hemma fick det bli högrev istället
1 Sätt ugnen på 130°. 2 Blanda krossade tomater med resten av ingredienserna i en ugnsform och lägg ner steken i såsen. 3 Tillaga mitt i ugnen 5–6 timmar. 5 kg högrev
Pulled pork ”Afelia” från min långkokbok. Rör om väl och ställ ner grytan på ett underlägg i långkokningspåsen, lägg på tyglocket och knyt till ordentligt
Det är så otroligt bekvämt att bara pytsa ihop allt i en och samma gryta, sätta in i ugnen, och sedan låta alltsammans stå och puttra mört och mjukt medan man har tid för annat