Konsten sitter i att steka den länge på låg temperatur och då är ugnen perfekt att tillaga i. Lägg ner högreven i en ugnsfast gjutjärnsgryta, häll över rödvinet, tillsätt lagerblad och rosmarin
Högreven. Baka köttet i ugn med öl och fond i 80 graders värme över natten, eller i 10 timmar. Stek löken gyllenbrun i oljan och baka i ugn, 150 grader, tills den är helt mjuk. 800 g högrev
Lägg på locket, ställ in i ugnen. Bryn köttet runtom i en stekpanna. Stek svampen snabbt i smör. Sätt ugnen på 200°. Stek i 2 timmar. Vänd steken och stek i ytterligare 2 timmar. 1 kg högrev
Bli inte oroliga för att ni ska behöva vara aktiva i köket i flera timmar, det är spisen som gör det mesta av jobbet och det är i ugnen den största delen av tiden läggs
Jag var självklart tvungen att servera något till och då blev det långsamt bräserad högrev i rödvin, ugnsbakad shalottenlök med citron och lite smörsteka kantareller
Men jag vet ju att Patrik långkör högrev med ett förträffligt resultat, jag har haft tillfälle att smaka på en bloggträff, och så hittade jag ett recept på ugnsstekt prime rib* i Ad hoc at home som kanske kunde passa, det fick bli något stekaktigt
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn runt om. 1 Sätt ugnen på 130°. 2 Blanda krossade tomater med resten av ingredienserna i en ugnsform och lägg ner steken i såsen. 3 Tillaga mitt i ugnen 5–6 timmar. 5 kg högrev
Salta och peppra högreven och fräs den i smör runt om så den får en fin stekyta. Och därför köpte jag en bit fin, högrev med mycket fett hos en kötthandlare i närheten och ”svängde” ihop den här chiligrytan och för mig är köttfärschilin ett minne blott