Kan Kantarellsoppa vara bland det godare man kan äta under hösten va. Nu börjar hösten närma sig och jag börjar få lite extra höst-inspiration till matlagningen
Svamp, höst, kantareller, svampsoppa. Kantarellsoppa. Fantastiskt gott. När jag tidigare såg ett recept delat i min favoritgrupp på Facebook frågade jag om det var okej om jag lagade den och repostade receptet här hos mig
Nästan lite religiöst när man äter höstens första kantareller. Kantarellsoppa. Pasta, ris & gryn, Vegetariskt gula kantareller, guldkant, höst, ost, pasta, prästost, vardagsmat, vispgrädde smör att steka med
Sen är det bara att hoppas på att sommarvärmen kommer igen, för vi vill inte ha höst än. Och varför inte servera en krämig champinjonsoppa till eller en kantarellsoppa av nyplockade kantareller… mums
Den första svampsoppan lagade jag förra hösten. bloggade om den så som kantarellsoppa. Trattkantarellsoppa 2 msk smör 2 schalottenlökar, finhackade 2 msk cognac 600 gram trattkantareller 1 hönsbuljongtärning 0,5 msk vilt- och kantarellfond 4 dl vatten 1 dl vispgrädde salt och vitpeppar grovt riven parmesan till serveringen Börja med att ta undan knappt två deciliter av de minsta trattkantarellerna
Med sensommar kommer mörka kvällar, fuktiga morgnar och hösten knackar på. Ikväll blev det kantarellsoppa här hemma och en äppelpaj på de allra första svenska äpplena jag
Har du också kvar kantareller från i höstas. Tina upp dem och gör denna Enkla, Goda kantarellsoppan. Man kan göra den året om om man har kantareller över från hösten, och den kräver inte mycket arbete
Höstkänslorna börjar så smått att infinna sig och med hösten kommer en längtan efter soppor igen. En dag i förra veckan vaknade jag på morgonen och bara kände att jag var supersugen på kantarellsoppa