I tidningen finns en intervju med vinnaren som presenterar sin goda tårta med chokladbottnar med krämig salmiak/chokladfyllning dekorerade med hallon och choklad/lakritsgodis
Gårdagens efterrätt blev en god hallonparfait, som ju är ungefär som en glass gjord på grädde. se Jag gjorde den i rosformade muffinsformar av silikon och dekorerade med lite hallon och krossade turkiskapeppar
Glass består traditionellt av socker, äggula, mjölk eller grädde. Inte ens en glassmaskin behöver du. Jag tycker det är ett onödigt köp om du inte är en riktig glassfantast förstås och knåpar ihop glass på löpande band, flera gånger i veckan
Varma hallon med glass. Såsen bestod av turkisk yoghurt med växthusets sista gurka och paprikor i. Kryddad med curry, salt och peppar hamnade även den i kategorin "göra flera gånger"
Skeda upp glassen på ett stort fat. Blanda med maränger och hallon. 6 Kick-lakritsstänger eller 3 msk krossade Turkiskpeppar (reglera efter smak) knappt 1/2 dl vatten (Kan bytas ut mot O'hoj färdig lakritssås) Sviss. 1 paket vaniljglass av god kvalitet 1 påse maränger 2 dl färska eller tinade hallon 50 g flagad mandel några blad citronmeliss Skär lakritsgodiset i bitar eller krossa karamellerna i mortel, låt smälta med lite vatten och sjud några minuter. 1 paket vaniljglass av god kvalitet. 2 dl färska eller tinade hallon
Det blev både bondbönor, lök (röd & gul), rödbetor och hallon. salt & peppar. Så jag tänkte att det kunde passa i värmen att frysa smoothien till fina glassar
Vill man lyxa till det extra så skulle jag föreslå att servera en hallonsås till (mixa hallon och florsocker), men eftersom mitt glassug tog över totalt så hann jag inte med det denna gång