-) Jag gjorde en hallonsorbet och en chokladglass och så här gjorde jag. Eftersom jag precis opererat bort mina mandlar så blir det mycket glass för min del och eftersom jag är känslig för laktos och jag inte tycker det finnsspeciellt god laktosfri glass ute i affären så blir det till att göra sin egen
Den blir snabbt klar iglassmaskinen och serveras med lättgjord lakritsmaräng för finsmakbrytning. Den här hallonsorbeten är fräsch, sommarsmakande och alldeles len eftersom jag silat bort alla frön
½ liter hallon. Häll massan i en form till en halvfast massa (ca 1 h) Vispaäggvitornatill ett hårt skum Tillsätt sockret under kraftigvispning Blanda skummet med den halvfasta massan. Kör blandingenidinglassmaskin eller frys den i ca 2 timmar och rör i den några gånger så sorbeten får en jämn och smidigkonsistens. 3 äggvitor. ½ liter hallon 3 dl vatten 2 msk socker 3 äggvitor 2 - 3 msk socker
I det här receptet använder jag glassmaskin, jag har KitchenAidsglassmaskin som funkar väldigt bra. Att göra sorbetglass är ju väldigt enkelt och väldigt gott
Kör iglassmaskinenenligtmaskinensinstruktionertills glassen är klar. Jag gillarverkligen sorbet och det är perfekt att ha som dessert efter en lite tyngre middag då du bara vill ha något lätt och fräscht, sorbet går alltid ner
Hallonsorbet. Häll glassmeten iglassmaskinen och kör till den får en krämigkonsistens. Dela vaniljstång och skrapa ur innehålleti en kastrull, lägg även i själva stången (där sitter den mest av smaken)
Kör den sedan iglassmaskin. Blanda allt i en kastrull och koka upp tills sockret smält. Rör hela tiden så att blandningeninte bränner fast i kastrullen
Koka upp vatten och socker i en kastrull intill sockret har löst sig. Mixa hallonen i en blender tillsammans med den kylda sockerlagen och citronsaften