Hallonsås. Häll ner hallonblåbärsglassen varvat med hallonsåsen i skålen. När sockerlagen är 121 grader, häll ner den i äggvitorna i en tunn stråle under konstant vispning på full effekt
Hallonsås. Plocka upp vaniljstången och låt sockerlagen svalna helt. Passera hallonsåsen genom en sil, för att få bort majoriteten av kärnorna, och låt sedan svalna
Mixa och sila bort fröna så att du får en slät hallonsås. Koka upp hallon, sockerlag och citronsaft. Ta fram en elvisp, koka upp sockerlagen och häll den sedan över äggulorna medan du vispar allt till ett härligt kallt skum
en baked Alaska (eller Glace au Four) med havreflarn som botten och garnityr, hemmagjord vaniljglass och passionsfrukt med ett täcke av italiensk maräng och hela rasket serverades med hallonsås och färska hallon och passionsfrukt
Mixa hallon med sockerlagen med en stavmixer tills såsen är slät. Hallonsås. Hallonsås. Plocka ut glasshjärtat från formen, dekorera med färska hallon och häll över hallonsåsen
Servera på en spegel av hallonsås. Hallonsås. 1 ½ dl socker och 1 dl vatten kokas till en simmig sockerlag. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och häll i den heta sockerlagen i en tunn stråle – vispa hela tiden va 5 minuter till en slät maräng smet
Servera med karamellsås (se nedan för recept), riven choklad och hallonsås, färska bär, fileade apelsiner, chokladsås eller -ganache, färsk frukt, eller helt enkelt bara som den är
Hallonsås. Lägg ner apelsinskivorna i sockerlagen i cirka 30 minuter. Sockerkaksanslag ("tårtbotten") skuren i ½ cm tjocka skivor läggs i botten på 12 stycken ringformar med 7 cm diameter
Till valborgsmiddagen valde jag att göra två desserter en lätt citronsorbet i fläderläsk och vispad choklad med karamelliserad mandel och en syrlig hallonsås