Harlig recept

VITLÖKSSILL

VITLÖKSSILL

Låt sillen rinna av ordentligt i ett durkslag (skär i bitar om du har hela filéer). Skala och riv vitlöken fint
Den har gjort det igen!

Den har gjort det igen!

Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Har ni plockat fram dom än eller står de fortfarande kvar och dammar i nåt köksskåp
Nu har bil jul i vårt hus….

Nu har bil jul i vårt hus….

Vi har i alla fall ett hus här hemma. Det blev ett litet pepparkakshus. När jag var liten var min pappa en hejare på att göra pepparkakshus med oss
Nedräkningen har börjat!

Nedräkningen har börjat!

God fortsättning på er. Hoppas era juldagar har varit bra. Beroende på vilken tomte som besökte oss var det från förtjusning till att bli så rädd att bakom soffan blev ett bra gömställe
Har gjort korv!

Har gjort korv!

Lördagskvällen spenderades i köket görandes lite korv. Jag har bara gjort det en gång förut så jag är fortfarande i experimentfasen
Vart har rulltårtan taget vägen?

Vart har rulltårtan taget vägen?

Det kanske bara är jag. Men vart tog den underbara rulltårtan vägen egentligen. Det kanske bara är jag med det känns som den är bortglömd
Har ni hört talas om panko?

Har ni hört talas om panko?

Hade hört talas om pankopanering genom min obsession för asiatisk mat. Men när Charlotta hade testat att panera potatisbullar i panko, så gick jag helt enkelt och köpte mig en egen påse
Idag har det bakats bullar.

Idag har det bakats bullar.

Höstväder med blåst och regn. Det var vad som utlovades till den här veckan. Så redan i söndags bestämde jag mig för att den här veckan blir en bakvecka
Jag har gjort det igen

Jag har gjort det igen

Projektet hitta nya sätt att använda överblivna äggvitor har nått ännu en fas. Inget märkvärdigt eller nytt
Ni har väl inte tröttnat på desserter...

Ni har väl inte tröttnat på desserter...

När vi skulle ha middag i fredags så var ju mina tankar helt inne på vår, och framför allt påsk. Så jag gjorde vitchoklamousse, enligt lillasysters recept på choklad cheesecake, men jag serverade den portionsvis
Här har ni ert helgpyssel

Här har ni ert helgpyssel

När jag för många år sedan gjorde praktik i Sheffield så åt jag en baguett med något som jag antar var en variant av pulled pork
Kalasmånaden har börjat

Kalasmånaden har börjat

Jag tror att min hjärna har haft sportlov den här veckan som gått. Den har inte fungerat så överdrivet bra faktiskt
Jag har blivit med Makroner....

Jag har blivit med Makroner....

Det känns väldigt roligt att jag i dag "vågade" testa detta franska projekt. Det har länge stått på min att-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter
Jag har bestämt att sluta stressa!

Jag har bestämt att sluta stressa!

Veckan som gått har varit allt för hektisk, det är roliga saker blandat med måsten men det har gått för fort
Klassisk semla

Klassisk semla

Sätt ugnen på 200°. Värm mjölken fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut i mjölken. Häll i socker, salt och kardemumma
Chokladmousse i tre lager

Chokladmousse i tre lager

MÖRK CHOKLADMOUSSE. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen