Servera gärna med resterande kolasås på toppen och en kula vaniljglass. Oftast slutar exkursionen med en ny radda recept som bara måste testas i favoritraden på datorn
Till det goda brödet (Cornbread) serverade jag ett vispat brynt smör, med smak av nöt och kola. Vi bjöd hem en god vän med son på lite fredagshäng och god middag
En av mina favoritsysslor är att duka upp dessertbord med tårtor, kakor och allt där emellan. Jordgubbstårta, Marängtårta, Kokostoppar, Nöttoppar, Skummbananer/kolor, Kokosdrömmar, Sega chokladsnittar, Kokossnittar, Kringlor, Havrekakor med russin, Bondkakor och Rimbobullar
Denna fick vi provsmaka tillsammans med en havrekakamedkola/lakritssås från Pärlan. Det var intressant att lyssna men stundvis lite svårt att hänga med eftersom vi kastades mellan fakta, kuriosa och så berättelser samtidigt som vi prova de tre champagnerna
Dessa godingar har jag proppat fulla med mjölkchoklad, mörk choklad och kola. Jag har till och med börjat tappa stora partier av mitt hår så nu har jag stora kala fläckar på huvudet på grund av all stress
Sätt ugnen på 175 grader300g smält smör3,6 dl strösocker3 dl havregryn5 dl vetemjöl1 ägg4 tsk bakpulverchokladkola. Häll i kolan och grädda ca 5 minuter till, när det bubblar i kolan så är kakorna klara. 4 tsk bakpulverchokladkola
Både kola och hallon är mina favoritsmaker, men havre platsar in, om det nu är en smak. Jag har redan bloggat om dessa en gång men de är lätt värda ännu ett inlägg
Havrekakor medchokladkolafyllning. Lägg en klick kola i mitten av varje kaka. Chokladkola. 1 1/2 dl socker1 1/2 dl havregryn2 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver150 g smör1 äggChokladkola. Lägg alla kolaingredienser i en kastrull och låt smeten sjuda på låg värme i ca 15 minuter tills den blivit tjock och seg
På fredagen efter jobbet så va det bara att skyndsamt hoppa in i duschen och sen fick sonen skjutsa oss in till vännäs där vi skulle äta julbord med gubbens jobb