1 ½ dl russin. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda in margarinet. Knåda till en deg och forma till små runda bollar
- Annelie - Originalreceptet finns även HÄR på Göteborgs Kex sida och heter där Emelies Bärdrömmar - enda skillnaden är att jag hade i lite mer tranbär och russin i mina kakor samt råsocker istället för farinsocker
Originalet säger snabbhavregryn men jag bakar med vanliga havregryn. HAVREKAKOR MEDRUSSIN 35- 50 st3 dl havregryn125 g margarin eller smör1 1/2 dl socker1 1/2 dl russin3 msk vatten2 dl vetemjöl1 tsk bakpulverSmält fettet och häll det över havregrynen i en skål. HAVREKAKOR MEDRUSSIN 35- 50 st
Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt havregryn, russin och vetemjöl. Sveas spröda havrekakor medrussin, ca 40 st. 2 dl russin. Rulla till kulor ca 2½-3 cm i diam, tryck till med en gaffel. 2 dl russin
Jag gillar inte kakor medrussin men jag gillar de här. Den här veckan börjar vi med kakor, va. Vem vet, snart kanske jag är lite wild n crazy och börjar tycka om bröd medrussin också