De senaste veckorna har jag varit smått besatt av att ta fram ett recept på den ultimata havrekakan. Efter att ha ändrat siraps-, socker- och mjölmängder, kylt degen/inte kylt degen, ökat på och minskat jäsmedlet i sammanlagt sex försök fick jag äntligen till dem
Rör ihop rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och sirap till en slät smet. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna lätt och grädda i 8–10 minuter. 2 msk ljus sirap
Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Den är som en liten godisbit med en kombo av smöriga havregryn och chokladkolatopping(samma topping som jag använde till banankakan i förra veckan)
Tillsätt sirap,hackade russin och vatten. 2 msk ljus sirap. Värm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, smör, socker, havregryn och salt så att det blir en smuldeg
1 dl ljus sirap. 1 dl ljus sirap. Just nu vill jag tillbringa minsta möjliga tid i köket och istället bara vara utomhus och njuta av rena rama sommarvärmen
4 dl vetemjöl 6 ½ dl havregryn 145 g smör eller margarin, rumstempererat 1 dl råsocker 1 dl socker 2 tsk bakpulver ½Â tsk salt 2 msk ljus sirap 85 gram russin, hackade 85 gram torkade tranbär, hackade ½Â dl vatten Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda samman till en deg, Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (ca 5-7 cm i diameter). a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på. 2 msk ljus sirap
Här kan man iallafall inte säga att man inte har tid att baka för dom här tar verkligen ingen tid alls att göra, det är billigt med ingredienser man ofta har hemma och det är fruktansvärt gott