Den kreerades för några veckor sedan när jag dels hade lite mandelmassa kvar från tidigare tårtbakeri, dels hade en del färska havtorn över efter att ha självplockat och kokat havtornssylt
Servera osten varm med grönkålschips och en klick havtornssylt. havtornssylt. 1. Dela varje ost i 4 delar. Rör ihop vichyvatten och mjöl till en frityrsmet
Här på bilden är det havtornssylt, som också är riktigt gott. Några ynka flingor snö kom i natt och håller redan på att smälta bort, men det räckte ändå för lite julinspiration
Jag fyllde min med mangocurd och havtornssylt. Flyttgröt känns ju ganska trist att ge bort så när min kära Elsa flyttade ihop med sin Hannes bestämde jag mig att istället ge de en tårta med en grött-tvist
Förmodligen tror ni att jag har blivit helknasig som hade havtornssylt i pastan, men jag lovar att det gav det där sista lilla extra piffet till anrättningen
Skulle du inte tåla saffran - eller om du inte tycker om smaken - kan du i stället smaksätta med pepparkakskryddor, någon citruslikör eller lite passerad hjortronssylt eller havtornssylt
Värm havtornssylten i en kastrull och tillsätt gelatinet. 150 gram havtornssylt. 24 cm springform. 1. Krossa pepparkakorna och blanda med det rumstemperade smöret