Här regnar det mest och är småkyligt hela tiden och känns inte alls somsommar just nu, men vi har ju två sommarmånader kvar och då måste vi ju tro på att vi kommer kunna starta grillen snart igen
När fläskläggen är kokt, lyft upp det i en ugnsformoch pensla på rejält med bbq-sås. Mycket frukt och låg strävhet gör att detta vin går att drickas som den är men även för den som föredrar ett glas rött till den grillade karrén med chilihetta
Förutom städning av hemmet och tillverkning av matjessilltårtan så är dagen heltoplanerad, även om det finns vissa förslag på menyn, så vi får se vad som bjuds
På helgerna äter jag alltid något extra som nötter, choklad eller LCHF-efterrätt. Och att hålla sig till sina mål, jag har börjat äta frukost igen, men mycket mindre till frukost, brukar äta ett kokt ägg eller kanelomelett på ett ägg och ibland äter jag ett finn crisp till
Jag tillsammans med far ochsvärmor är helt på det oklara med om denna rätt är typiskt småländsk eller om den har existerat på andra håll i Sverige och världen också
Allt började förra helgen när vi pratade om vilket kött som går att använda till pulled porkoch jag blev pinsamt påmind om att jag hade fått en vildsvinsbogsom jag stoppat i frysen
I det storahela, hur häftigt är det inte att få spendera en natt inne på en fästning som är äldre än helaNordamerikanskacivilisationenoch där sitta med mitt team, två gubbar som jag känt knappt ett år, dricka två öl och prata omolika träslag som gör olika saker med köttet, rökringar och hur gött det är med vissa typer av kött
Vi ska dock ge oss ut ikväll och grilla lite korv med varma baguetter och vitlökssmör, sen blir det TV-soffanoch ”Fångarna på fortet” hela kvällen lång innan John Blund kommer… Mmmm… Faktiskt inte alls så tokigt
Det är visserligen en mör, fin liten bit men den smakar inte mycket och det är dessutom en så ynka liten del på en hel gris så jag hoppar gärna över den både för att påtala fördelarna med andra köttdetaljer och för att gynna bondensom faktiskt föder upp en hel gris med både karré, kotlett, revben, grisfötter, sidfläsk, lägg, skinkstek, bogosvosv… Det är inte en fläskfilé som göds inför slakt som så många tycks tro när det kommer till de populära kötträtter
Vi plockarofta ner ett helt vitkålshuvud för det är ju himla gott med pizzasallad… Sen blir det ofta en tung stor bit kvar i kylskåpet som vi inte vet vad vi ska göra med och till slut åker den ut till skogen, eller ner i soporna
Jag skär karrén i strimlorsom jag trär på spett men det funkar nog att köra hela biten även om jag rekommenderar att man skär den i mindre bitar innan man äter för annars blir nog smaken lite väl intensiv (och kanske framför allt sötman)