1 kg kotlettrad, av gris, benfri 6 klyfta vitlök 1 tsk salt svartpeppar, ur kvarn 3 kvist färsk rosmarin 3 msk olivolja ev 6 skiva rimmat fläsk (eller späck) 1 kg färskpotatis salt svartpeppar, ur kvarn 2 klyfta vitlök, finhackade ev rödvin (lite)
1-1½ kg hel benfrikotlettrad av gris. Sänk ned lergrytan i kallt vatten 5 minuter. Skölj av och torka selleri och purjolök skär dem i 1 cm tjocka skivor
Här får en helstektkotlettrad smak av en ljuvlig sås inspirerad av Verner Vögelis recept med två sorters senap – fransk dijon och klassisk svensk, schalottenlök, persilja och vitt vin
1-1½ kg benfrikotlettrad4 dl köttbuljong1 msk tomatpuré2 morötter½ purjolök1 lök1 palsternackaen bit rotselleriSåsskyn från formensojasvartvinbärsgelégräddesaltpepparmaizenaVärm ugnen till 100 grader. 1-1½ kg benfrikotlettrad
Hushållssnöre till att binda upp steken Ugnsfast form Stektermometer Aluminiumfolié 1-1½ kg hel benfrikotlettrad Smör till stekning Salt & peppar 4 dl kraftig köttbuljong (hemmagjord, fond el. 1-1½ kg hel benfrikotlettrad