Som jag för övrigt lät vara iugnen något längre tid än den tid som receptet föreskriver. Fräs undertidenfinhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuteri smör
Under tiden köttet steks iugnen, rivpotatis grovt (Janssons frestelse strimlor). Smakligmåltid. OxfiléPotatis KryddorMurklorGräddeGul lökGrönsaksfondSalt & pepparPortvinPutsaoxfilén från ev
När man helsteker en köttbit är det nästan alltid bara ytan som får smak av kryddningen. Lägg över det i en avlång ugnssäker form som får plats bredvid cocotteformarna
Ös med stekskyn under tiden. Lägg köttet på ett ugnsgaller över en braspanna, täck med örterna och efterstek iugnen med stektermometer i tjockaste delen
Rulla köttet i grovmald svartpeppar och stek iugntillsinnertemperaturen. Blanda salt och socker i en plastpåse, lägg i köttet och gnugga/skaka påsen så kryddorna fördelar sig
Såsen förberedde jag tidigare på dagen och värmde precis före serveringen. Potatisen går också bra att förbereda, forma och lägga i kallvatten tills det blir dags att steka den och köra den klar iugnen
Helstekt och grilladoxfiléi sällskap med diverse godsaker. Energiboost som varar länge, och som behövdes extra i söndags då det var dags att ge sigiväg på upptåg redan vidniotiden