Jag brukar göra hemmagjord majonnäs och pressar sedan ner vitlök så blir det en god aioli. Jag kommer i håg när det var populärt med att ha julmust i köttbullarna, kommer ni i håg det
För att förgylla dagen lite extra hade jag tagit med lite fika att bjuda på och passande nog så bestod det av solgula saffransbullar som jag fyllt med en hemmagjord dadelmandelmassa
Här har vi softat mest hela dagen gått runt i morgonrock, länsat godisbänken på skumtomtar och hemmagjord chokladkola, drukit julmust och ätit upp de sista resterna av julbordet, lite som det ska vara på annandagen
Rocky road, knäck, Bountybollar, hemmagjorda Wienernougat (ny favvo från ifjol. Mormors ris a la malta har för alltid en speciell plats i mitt julehjärta, och risgrynsgröt kan jag aldrig äta för mycket av)Rullsylta – PastejGlögg – Julmust (Båda
Mer kallskuret såsom pressylta, aladaube och hemmagjord paté (alltid Urban som gör den, i år provade vi ett nytt recept då vi tappat vårt traditionella recept i flytten förra december
Vi provade en flaska hemmagjord glögg som Ulla hade med sig, en starkvinsglögg från Ullis, och Kiviks glögg med äpple/kanel/vanilj, samt hallon/kardemumma
På vårt julbord idag kommer det stå köttbullar, quornfärsbullar, potatis, skinka, senap i många olika varianter (Västerviks senap är favorit hos mig), prinskorv, rödbetssallad, sill i många sorter bland annat karamelliserad citrussill, sillsallad, Janssons frestelse, vörtbröd, smör, ostar bland annat två av mina favoriter Cheddarost & Allerums XO, kallrökt lax, varmrökt lax, hovmästarsås, romsås, gräddfil, gräslök, julmust, julöl, lingorosé, vi kommer dricka glögg, äta pepparkakor med grönmögelost, mamma har gjort saffranskaka med äpplen och mandelmassa och jag svängde för första året ihop min lingonkolapaj