Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll med äppelpaj och hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Även om det är rätt så gott med en köpt vaniljsås så slår det ju inte en hemmagjord (och man slipper alla tillsatser) så testa detta recept om ni inte gjort hemmagjord innan
Lägg plattan på svag värme, lägg i äggulorna en efter en samtidigt som man vispar såsen kraftigt (med elvisp om du vill) så att den tjocknar, när alla äggulor är i kastrullen och såsen har fått en bra konsistens (ungefär som vaniljsås) så tar man bort kastrullen från värmen och ställer den på en fuktig wettex-trasa
Till den hade vi hemmagjordvaniljsås (prova det länkade receptet om du inte redan gjort det) som jag gjort och i den är det självklart mitt egna vaniljextrakt
Passar grymt med den goa hemmagjordavaniljsåsen till. Vaniljsås. Godaste vaniljsåsen ever. På rak arm så är nog årets första rabarberpaj svårslaget i ätande stund