grädde och både frön och vaniljstång i en rostfri kastrull. Till mina äppelmuffins gjorde jag en vaniljsås, även denna kommer från boken “Rosendals trädgårdscafe”
Även om det är rätt så gott med en köpt vaniljsås så slår det ju inte en hemmagjord (och man slipper alla tillsatser) så testa detta recept om ni inte gjort hemmagjord innan
Hemmagjord vaniljkräm är så fruktansvärt gott och faktiskt inte så svårt att göra. Här kommer äntligen receptet på den gudomliga hallonpajen med vaniljsås inuti som jag visade er förut på Instagram (där heter jag @bambiblogg)
Givetvis serverar jag min till hemmagjordvaniljsås, mums mums mums. Receptet på denna vaniljsås är hämtat från Tommy Myllymäki men jag har minskat på mängden socker då jag inte vill ha den toksöt
Nu står en god äppelpaj och väntar på oss till efterrätt, hade egentligen tänkt göra en hemmagjordvaniljsås men hade ingen vaniljstång hemma, så det får bli en färdigköpt
Skrapa ur vaniljstången och lägg ner vaniljstång och fröna ner i en tjockbottnad kastrull (för att det inte ska bränna fast i botten) och koka upp vaniljmjölkgrädden
2 tsk vaniljsocker/1 vaniljstång (det blir en mer smak av vanilj). Pajen. Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna i det smälta smöret
Servera äpplena varma med hemmagjordvaniljsås. Vaniljsås. 1 krm vaniljpulver (finns att köpa i mataffärerna, små burkar som kostar ca 40 kr men de är dryga och riktigt bra, jag använder det istället för vaniljstång)2 st äggulor 0