Lägg räkorna på galler i röken. Ställ in röktiden till 2 timmar och 20 minuter. Om du, som i fallet med Bradley-röken, har ett separat värmeelemt i röken som du kan ställa in temperatur och drifttid på, får du maximalt resultat om du ställer in värmen på ca 60 grader under en timme, och sedan stänger av värmen och bara har rök de sista 1 timmen och 20 minuter
Ytterligare en isandes kall dag har dragit förbi och snart är ännu en helg över. Denna söndagen har bjudit på ett fikabesök hos Ankis far, som i sin tur bjöd på prinsessbakelser från Frödinge som var överraskande goda
800 gram fisk enligt tips ovan. 11 tsk salt. 11 krm svart- eller vitpeppar (gärna nymalen). 11 citron i skivor eller klyftor till serveringFörbered fisken
2-3 kg hel färsk urtagen lax. 1Salt- och kryddblandning. 2 kg havssalt 400 g rörsocker 60 g enbär, krossade 7 lagerblad, malda 80 g pepparkorn, grovmalda
När man ramlar över svensk, färsk, vit sparris går det ju inte bara att låta bli. -). Att sedan koka sparrisen, mör som smör och servera den tillsammans med hollandaisesås, då är man i sparrishimlen
Ett tips på ett väldigt smarrigt tillbehör till fisk och då framförallt rökt lax är vad vi bjuder på här idag, det är en wasabimajonnäs eller wasabiaioli om du hellre vill kalla den det
1 jättebamsing till lök 1 burk syrade morötter (380g) 300 g av det hemrökta fläsket 1 msk hel kummin 1 msk paprikapulver 1 tsk mortlade svartpepparkorn buljong så det täcker salt
17 september. -. I helgen monterade jag ett rökskåp, jag har länge tänkt att bygga en rök med murad grund men det är ett större projekt och har ännu inte blivit av