Det finns hur många varianter som helst, men just detta recept hittade jag på Kalasgott. Nu landade jag på fötterna och slog mig inte alls, men tårta fick det bli ändå
Sätt sedan vispen på högsta fart och vispa i 78 minuter tills marängsmeten är vit och blank. Ställ in plåten i ugnen och grädda i cirka 1 timme marängen ska vara fast på utsidan men lite mjuk och seg inuti
Recept på dessa kardemummabullar med pepparkaksfyllning hittar du i →detta← inlägg. Först tänkte jag inte lägga ut detta inlägg pga att jag tycker bilderna vart så sjukt dåliga, måste verkligen skaffa softboxar, det här mörkret blir jag tokig på när man ska fota, men nu struntar jag i mina åsikter och lägger ut det ändå eftersom den vart så supergod
Nu när det är så tråkigt väder ute får man hitta på lite roligare saker inomhus så i veckan bakade jag en marängtårta Du hittar receptet nedan Det är faktiskt första gången som jag bakar en marängtårta och det var superlätt Tips till kalas
Kul om just dina vänner hittar hit och kan få ta del av mina recept och annat jag hittar på. Sådant uppskattar kökschiiifen väldans mycket att höra och nu ska jag minsann få fart på den där bakenergin igen, den har fattats mig en smula nämligen
Originalreceptet hittade jag på Icas hemsida men jag valde att baka egna marängbottnar istället för att köpa färdiga då jag gjort det flera gånger förut och vet att de alltid blir godast och så bytte jag ut hallonen och hallongrädden mot färska jordgubbar
Receptet hittar ni här. Lyckades inte riktigt bra med botten vilket jag nu har förstått beror på att jag inte lät den stå inne tillräckligt länge i ugnen
Anneli hade hittat ett recept på en sån däringa app, jo tack modernt ska det va. Men Kalles skämt, hans stora intresse för både fotografering, natur och fotboll, hans fantastiska matlagningskonster och underbart goda middagar han bjudit oss på genom åren (han har minsann bidragit med flera av sina paradnummer här i vår blogg