Garnera med varm hjortronsås och knäckflarn. Koka upp grädde och hjortronsylt. 6 port6 dl vispgrädde2,5 dl hjortronsylt5 gelatinbladHjortronsås1 dl hjortronsylt2 msk vattenGör så här
Hjortronsylt går bra, men minska då sockret till hälften. Värm grädden med socker och hjortron. Värm glasen med pannacottan försiktigt i varmt vatten och stjälp upp på en tallrik
Servera pannacottan toppad med mylta - rårörd hjortronsylt eller färska hjortron. Krama ur gelatinbladen och tillsätt till kastrullen med gräddblandningen
Jag har gjort denna pannacotta två gånger redan och första gången serverade jag den med dajmsnittar (se bilden) och andra gången med en klick hjortronsylt
Min fromma Moder gav mig idag en kruka alldeles nykokt hjortronsylt och en ask nyplockade hjortron. Fördelen med att ha tillgång till dessa ”bakom knuten”