Blanda i hjortronsylten. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning
Hjortronsylt. Vispa äggulor och socker pösigt, rör ner den silade hjortronsylten. Garnera med hjortronsylt och hyvlad choklad, lättast är att hyvla med en potatisskalare – men akta fingrarna
Hjortronparfait med varm hjortronsylt och mandelskorpa. Nu söker ni efter nyårsmenyer ser vi, och reninnanlår med potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, samt hjortronparfait med mandelskorpa, vår nordiska meny med italienska inslag som serverades på julafton, fungerar även utmärkt som nyårsmeny
Blanda hjortronsylten i de vispade äggulorna. Gårdagens middag avslutade vi med en underbar hjortronparfait som vi åt tillsammans med tunna mandelflarn
Jag hittade en skvätt hjortronsylt som sett sina bästa dagar. Hjortronparfait. Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt, blanda sedan försiktigt ner hjortronsylten
Hjortronparfait med varm hjortronsylt och mandelskorpa till. Är inte det ett rätt tråkigt val av efterrätt till årets stora middagsbjudning, när man skulle kunna lyxa med läckerheter som denna saffransmousse (eller denna panna cotta där man också kan tillsätta saffran och garnera med tinade sockrade hjortron istället för hallon), en hjortronparfait, en semifreddo med dadlar och torkade fikon, eller superenkelt tillredda glöggkokta päron med nougatgrädde