Och alldeles magisk att äta varm, till Småländsk ostkaka och hemgjord glass. Hjortronsylt ska inte innehålla en massa fancy extrasmaker och ingredienser, tycker jag
Lika med hjortronsylten. Vispa grädden, inte för hårt och lägg en klick bredvid glassen. Forma kulor av glassen och lägg på 4 assietter. 1 paket vaniljglass. 400 g hjortronsylt
Hjortronsylt går bra, men minska då sockret till hälften. Lingon och kolaglass. Mixa en halv liter gammaldags vaniljglass i en matberedare så den blir slät, rör försiktigt ner frysta lingon och kolasåsen så att det blandas lite
Lägg en rejäl skopa glass i handen och tryck ett hål i mitten. Gör samma sak med resten av glassen. 1 liter vaniljglass. 11 dl hjortronsylt eller annan sylt. 15 digestivekex, finkrossade1 Tina glassen något så den går att forma. Lägg glassbollen i en bullform och låt ligga i frysen minst 1 tim
Hjortronsylt. - glass, Efterrätter. Vispa äggulor och socker pösigt, rör ner den silade hjortronsylten. Garnera med hjortronsylt och hyvlad choklad, lättast är att hyvla med en potatisskalare – men akta fingrarna
Varma äpplen med hjortronsylt och glass. 4 gröna äpplen, skalas och skivas i tunna skivor, lägg dem i en smord form, häll över hjortronsylt så det täcker äpplena, grädda i ugnen på 200 grader tills äpplena blivit mjuka, servera med vaniljglass