Baka in brien tillsammans medhjortronsylten. Servera tillsammans med den bakade brieosten. Dekorera om du vill med resterna från smördegen till exempel en fläta eller ros
Med lite hjortronsylt till är det sedan inte alls jobbigt att vänta på sidfläsket. Den är med på hösten när jag plockar svamp, på vintern framför lägerelden, i vårsolen till en kall öl och självklart under sommaren
( längst fram ligger krustader m brieost som micrats en pyttestund o toppats medhjortronsylt). Riv feta och den lagrade osten på den grova sidan och blanda med färskosten och smöret
På med en liten klick hjortronsylt när dom kommer ut ur ugnen. Fyll krustaderna med en bit brieost. Mitt andra tips på nyårsmeny med lite andra förslag
Som avslutning värmde vi brieost som serverades med nykokt hjortronsylt… Finer inga ord…. Denna glaze ringlade vi över det grillade köttet direkt på tallriken… Precis lika gott till grönsaker som kött och champinjoner och lite på brödet och lite på hjortronen och… Lite brieosten också… Åhh gud så gott