Hjortronsylt med vanilj recept

Hjortronpaj med äkta vanilj

Hjortronpaj med äkta vanilj

Gott medvaniljglass till. Medan jag är på Zink Grill så tänkte jag att ni också skulle få något gott att titta på så jag tidsinställde ett inlägg till er
Vaniljpannacotta med hjortronsylt

Vaniljpannacotta med hjortronsylt

Det här är visserligen inget nytt recept på pannacotta, den finns sedan tidigare på bloggen, men här är den tillsammans medhjortronsylt
Hjortronpannacotta

Hjortronpannacotta

Servera pannacottan toppad med mylta - rårörd hjortronsylt eller färska hjortron. Krama ur gelatinbladen och tillsätt till kastrullen med gräddblandningen
Kalvdans på Råmjölk

Kalvdans på Råmjölk

Ät med körsbärs- eller hjortronsylt och en klick grädde. Råmjölken kryddas och kokas tillsammans med socker och salt, i vattenbad i ugnen tills den stelnar till en krämig konsistens
Mandelmusslor med vaniljkeso-kräm och hjortron

Mandelmusslor med vaniljkeso-kräm och hjortron

David är sjuk så vi kommer nog inte åka till något gym närmsta dagarna så jag kommer att köra lite cirkelpass här hemma så jag får jobba lite med musklerna ändå

Hjortrondröm

Varva hjortronsylt, müsli och yoghurt i portionsglas eller skålar. Toppa med yoghurt. 2 dl hjortronsylt. 4 dl Yoggi® dröm vanilj
Brödostpaj med lingon - ganska Finland

Brödostpaj med lingon - ganska Finland

Traditionellt (väl) äter man i Finland brödost medhjortronsylt. Här är dock ett, en paj i kombination med lingon, färskost, kardemumma och vanilj
Gammaldags vaniljglass

Gammaldags vaniljglass

Servera med bär, hjortronsylt eller något annat gott. Tänk då på att sätta igång med processen i tid då glassmaskinens underdel ska ligga i frysen ca
En dag i Gamla Stan

En dag i Gamla Stan

Det var lagom portion för de flesta men jag ville gärna ha en efterrätt och tog en jättegod vaniljglass gjord på riktig vanilj och hjortronsylt till

Nyårsmiddag en dag för sent

Krustader med brie och hjortronsylt. Hjortronsylt. Vaniljpannacottamed hallonsås. Eftersom mina barn var på annat håll på nyårsafton än vad jag var så firade vi ihop idag med tre-rätters middag

Trerätters med hummer, potatissallad, oxfilé, grönmögelostlasagne och glass med var hjortronsylt som avslutning

Servera direkt på tallriken och toppa med hummerkött. NyårsmenyLjum potatissallad med hummer Oxfilé med grönmögelostlasagneGlass med varm hjortronsylt DryckerTaittinger - Les Foiles de la Marquetterie (nr 81232, 469 kr) från Champagne, FrankrikeMasi Amarone Costasera (nr 2345, 269 kronor) från Amarone della Valpolicella, ItalienTokajer (om vi hade orkat mer dryck) Potatissallad med hummer2 kokta humrarPotatissallad3 msk majonnäs 3 dl gräddfil2 dl finhackad gräslök1/2 tsk salt1/4 tsk vitpeppar1/4 tsk worcestersås500 g små mandelpotatisarBlanda samman alla ingredienser till såsen. Ugnsbakad oxfilé med grönmögelostlasagne1,5 kg oxfilé, steks runt om i panna och läggs sedan i ugnsform som stoppas i 125 grader varm ugn där den får stekas tills innertemperaturen når 60 grader C. Vaniljglassmed varm hjortronsylt2 pkt gammaldags vanilj1/2 burk hjortronssyltVärm sylten i kastrull under uppvärmning
Vaniljparfait med hjortronsylt

Vaniljparfait med hjortronsylt

Servera med varm hjortronsylt och gärna ett par rån. Hjortronsylt varm. Klyv vaniljstången längs med och skrapa ur kornen inuti
Nyårsmiddag 2011

Nyårsmiddag 2011

(det gula på tallriken är hjortronsylt). i burk, med riktig vanilj, som är laktosfri. plus vitlöksaioli (fast det inte med i röran utan på sidan om i glaset) 
Hjortronkaka!

Hjortronkaka!

Jag nästintill dränkte den i hjortronsylt som jag kokade på plats. Det funkar ju med vilka bär som helst, men hjortron och sockerkaka var en klockren kombo tyckte jag eftersom vaniljen passar så bra med hjortronen
Guldbakelser

Guldbakelser

Garnera bakelserna med en liten klick hjortronsylt och sikta över lite florsocker. Påskafton innehöll den traditionella lunchen med köttbullar & prinskorv, Janssons Frestelse, sill och potatis o
Overnight-oats

Overnight-oats

Jag serverade min pudding med lite mer mjölk och hemmakokt hjortronsylt som jag hade hemma. Dagen efter smaksatte jag puddingen med lite kardemumma och kanel, honung istället för vanilj, och serverade den tillsammans med lingon från frysen