Sp här i Midsommartider brukar det bli en hel del av både rökt fisk och kött. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Vi brukar oftast äta saltbakad lax med kall romsås (se här), vilket är en av våra absoluta favoritfiskrätter, men denna variant med hjortronsås är inte så dum den heller
Här är först receptet på min hjortronsås. Denna fisk är även fin till pastasåser eller i paj. Jag köper ofta varor där som har kanske tre dagar kvar till sista förbrukningsdatum
Vi sidan av torget, lite framför till höger om rådhuset i början av en sidogata, står en skön norrlänning av något slag och röker ädelfisk av alla dess slag
Vill man gärna ha ost istället för efterrätt kan man testa att göra friterad camembert med varm hjortronsås istället, då följer man fortfarande det nordisk-italienska temat, och här passar champagnen utmärk som dryck
Servera med en sallad och hjortronsåsen. Blomkålsmos är gott till, gör det här receptet utan pepparrot så passar det riktigt bra ihop med såsen och blir inte så starkt för barn