Lägg steken iugnsfast form och sätt i en stektermometer. Hjortstek. Bryn för en fin stekyta. Baka iugn eller i ett sjudande vattenbad och låt dem bli genomvarma, eller värmehåll tills det att de ska serveras
Som huvudrätt serveras en hjortstek med rödvinssås, murkelstuvning och ugnsrostade rotfrukter som mandelpotatis med palsternacka och persiljerot och röd lök tillsammans med lingongelé
Låt vilai några timmar. Hjortstek. Servera med valfri sås. HjortstekRecept för ca 5 personer1 Hjortstek2 dl soja½ msk timjan½ msk flingsaltBlanda sojan, saltet och timjani en påse och lägg ihjortsteken och massera inmarinadeni köttet. Ha sedan in steken iugnen 125C i 2 timmartills köttet är 60C imitten. Ta ut köttet och lägg det ifolie och låt vilai 10 min. 1 Hjortstek
Man känner nästan smaken av det saftiga dovhjortsköttet och de ugnsgrillade rotfrukterna. På lördagen lagade vidovhjortstek med rotfrukter och kantarellsås
Blanda soja, pressad vitlök, ingefära och buljong. Gnidin den med salt och peppar och stickin en stektermometer i den tjockaste delen av köttet in mot mitten