När köttet fått fin färg lägger du det i en ugnsfast form eller på en plåt. Det är en ganska lättlagad festmåltid att avnjuta till helgen eller förgylla en vardag med
Under tiden köttet står iugnen blandar du ihopkaprisskivorna med olivolja, salt och peppar. Som vanligtinte våra arbetsbördor synkade när det är helger som påsk och jul i antågande, på fruns arbetsplats råder lugn, många barn är påsklovslediga, och fru M har därför kickatingång långhelgen redan idag
a en hjortstek som hon så generöst lämnade av i vårt kök. Under tiden steken står iugnen så gör vi sås, rårörda blåbär och en sallad som passar ypperligttillvilt
Självklart kan du även ta en hjortsadel eller hjortstek och servera med de här tillbehören. De långsamrostade tomaterna gör du med fördel dagen innan eller under eftermiddageninnan du ska servera den här rätten, eftersom de behöver många timmariugnen för att bliriktigt goda och fina
Sörmländsk hjortstek med västerbottenpotatismuffins, rosmarinsky och rårörda vinbär. Själv så brukar jag göra hjortfärsbiffar med bara salt, peppar, gul lök och eventuellt några örter som jag bryner och sen låter gå klart iugnen och som vi äter med rostade rotfrukter och gärna smörstekt svamp
Det tar litetid för den ska lagas på låg temperatur för att bli så där härligtmild och mör - men den sköter sig själv iugnen medan man har tid att förbereda annat
Lägg steken i en ugnssäker form. Förbered under tiden grönsakerna tillrisotton. Stickin en köttermometer så att spetsen kommer mitti stekens tjockaste del
Man känner nästan smaken av det saftiga dovhjortsköttet och de ugnsgrillade rotfrukterna. Köttet hade jag fått med mig från minasläktingari skåne när jag var nere och jagade hjort tidigarei höstas
Hjortstek med kantarellstuvning. Häll av kokvattnet och tillsätt smöret och mosa ihop med en mixerstav och tillsätt mjölken under tidenmixatill ett slätt mos smaka av med kryddorna
Hjortstek. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, iugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart