Vispa äggulor, citronsaft och vatten i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. HOLLANDAISE. Är du osäker på temperaturen så använd vattenbad när såsen ska vispas
Hollandaisesås. Vispa tills såsen uppnår önskad konsistens. Jag är ju inte den som ger upp, utan tänkte att det här kan jag lösa, väl medveten om svårigheten att mixa en ostmassa i en vanlig mixer och samtidigt under en utdragen period se till att den håller exakt rätt temperatur
Tag av från värmen och vispa droppvis i smöret till en tjock sås. Blanda äggulor, vinäger och citronsaft i en bunke (glas eller rostfri) och ställ över ett vattenbad (det får inte nå kokpunkten)
Servera med hollandaisesås, potatis och sparris och gärna en citronklyfta. Droppa försiktigt i det smälta smöret under konstant vispning till det blir en tjock sås
Servera humrarna med sparrisen och såsen vid sidan om. Vispa äggulor, citronsaft, vatten, salt och peppar i en kastrull som står på medelvärme, eller i ett varmt vattenbad
Fördela sparris och sås ovanpå och lägg över resterande lasagneplattor. Tänk på att man behöver vara snabb när lasagneplattorna ska rinna av, så att de inte klibbar ihop innan de varvas med sparris och sås
OBS - se till att det smälta smöret och äggkrämen har samma temperatur, annars skär sig såsen. Förslagsvis en med pip så att det går lätt att montera såsen senare
Vispa kraftigt hela tiden så att såsen inte skär sig. Ta ut fisken från halstret, lägg upp på tallrik, lägg på sparris, strö över lite flingsalt över sparrisen och häll upp hollandaisen i en skål