Hollandaise sås utan ägg recept

Hollandaise Sås med Kokosolja

Hollandaise Sås med Kokosolja

Blanda äggulor och citron i en kastrull. 1 dl Kokosolja, gärna utan smak. Ingredienser. 6 Äggulor. 1 st Citron, saften av
Hollandaise

Hollandaise

Sjud tills såsen har tjocknat något. Blanda äggulor och vatten i en kastrull som du ställer i ett vattenbad
Hollandaise med sparris, tryffelolja och rökt lax

Hollandaise med sparris, tryffelolja och rökt lax

Hollandaisesås. Vispa tills såsen uppnår önskad konsistens. Jag är ju inte den som ger upp, utan tänkte att det här kan jag lösa, väl medveten om svårigheten att mixa en ostmassa i en vanlig mixer och samtidigt under en utdragen period se till att den håller exakt rätt temperatur
Vegansk hollandaise

Vegansk hollandaise

Det svarta saltet som också kallas Kala Namak är superviktigt för att få till rätt smak på hollandaisesåsen

Hollandaise

Tag av från värmen och vispa droppvis i smöret till en tjock sås. Blanda äggulor, vinäger och citronsaft i en bunke (glas eller rostfri) och ställ över ett vattenbad (det får inte nå kokpunkten)
Hollandaise med rom

Hollandaise med rom

Bered pulversås efter påsens instruktion, låt svalna. Kyld färdigsås behöver inte värmas. Blanda såsen med citronsaft, kajenn och rom
Torsk, sparris, hollandaise

Torsk, sparris, hollandaise

Det blev helt enkelt stekt torskrygg med vit sparris, pancetta och hollandaisesås. Eventuellt lite vatten till att späda såsen
Laxsida i ugn med hollandaise

Laxsida i ugn med hollandaise

Servera med hollandaisesås, potatis och sparris och gärna en citronklyfta. Droppa försiktigt i det smälta smöret under konstant vispning till det blir en tjock sås
Gratinerad hummer med dillsmör och hollandaise

Gratinerad hummer med dillsmör och hollandaise

Servera humrarna med sparrisen och såsen vid sidan om. Vispa äggulor, citronsaft, vatten, salt och peppar i en kastrull som står på medelvärme, eller i ett varmt vattenbad
Öppen lasagne med sparris och hollandaise

Öppen lasagne med sparris och hollandaise

Fördela sparris och sås ovanpå och lägg över resterande lasagneplattor. Tänk på att man behöver vara snabb när lasagneplattorna ska rinna av, så att de inte klibbar ihop innan de varvas med sparris och sås
Sparris med lättgjord hollandaise

Sparris med lättgjord hollandaise

Håll såsen varm över ljummet vattenbad fram till serveringen. Lägg ned sparrisen i kastrullen och låt den sjuda sakta under lock tills den är mjuk
Grillad röding med somriga smaker och hollandaise

Grillad röding med somriga smaker och hollandaise

Vispa kraftigt hela tiden så att såsen inte skär sig. Ta ut fisken från halstret, lägg upp på tallrik, lägg på sparris, strö över lite flingsalt över sparrisen och häll upp hollandaisen i en skål
Sparris med hollandaise och pata negra

Sparris med hollandaise och pata negra

Börja med hollandaisesåsen. Jag tycker det är gott när såsen är ganska syrlig, prova dig fram med mängden citronsaft