Såsen tjocknar ganska snabbt, och då gäller det att lyfta av kastrullen från plattan i tid. I juli förra året lyckades jag få till en av de godaste hollandaisesåser jag någonsin lagat
Den blir precis som hollandaisen absolut bäst när man handvispar den, även om stavmixer är snabbt och enkelt kan jag egentligen bara rekommendera den för majonnäs som faktiskt blir mycket bra då
Gör Hollandaise-såsen. Han beställde “rostat bröd med smör, pocherade ägg, krispigt bacon och en rejäl hög med Hollandaise”, något som den kända hovmästaren, Oscar Tschirky förfinade till den mer vanliga versionen av Ägg Benedict som vi känner till idag med en English muffin, skinka med pocherat ägg och Hollandaise
Missförstå mig rätt, jag har all respekt för att inte alla är djupt matlagningsintresserade och att många tycker att det är jättesvårt att lyckas med bearnaise eller hollandaise
Sätt stavmixern i botten på skålen och mixa snabbt ihop lökskyn och äggulorna. När såsen har tjocknat så kryddar man med citronsaft, salt och vitpeppar efter smak
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Till sparrisen bidrog Maja med att göra Hollandaise, som går snabbt att svänga ihop så här. Vispa hela tiden, gärna med ballongvisp och när såsen börjar tjockna tar du skålen från värmen och vispar i smöret