Ringla över honung, pressad citron, soja och olivolja. Lägg laxsidan på ett bakplåtspapper och vik upp papperet så att det blir som en form som är något större än fisken
Riv ingefära, blanda den med soja och honung och lägg på ett fat. Stek laxen i en separat stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta från sockret i honungen
½ msk honung. Då hette den "Nudlar med kärleksörter och lax på Amorpilar". Jag har skippat pilarna - alltså spetten - för det blir bara svårt att steka laxen då
Lax är ju bara sååå gott. Hacka vitlök i små bitar och lägg på laxfilén. Ringla över lite olivolja, krydda med salt och peppar och lägg över en laxfilé
ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade
Riv ingefäran och blanda med soja och honung och lägg på ett fat. Stek laxen i en separat stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad ytan från sockret i honungen
4 Salsa 1 mango 2 avokado 1/2 rödlök 1/2 gurka 1 lime salt och peppar 1 msk olivolja Ris och sallad 4 port ris eller annat gryn 1/2 isbergssallad Lax ca 600 g laxfilé 1 msk riven färsk ingefära 1 msk honung 1 msk soja 1 msk vatten 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Vi åt många olika rätter men en av de som var bäst var laxen med sesamfrön, både svarta och vita, tillsammans med vitt ris och wokade grönsaker och någon soja sås var det så gott