1 kg tjocka revben, sågade. Gnid eller pensla in revbenen med alla ingredienser, kör i ugn i en djup ugnsform på 150°C i 4-6 timmar, vänd reven en gång i halvtimmen och ös den regelbundet med vätskan i formen. 1 kg tjocka revben, sågade
För många är revbensspjäll ett måste på julbordet. 1½ kg tjockskurna, knäckta revben. Det här är en god och saftig variant som vi i år åt som middag med en god sallad till
Gnid in köttet med honungsblandningen och lägg köttet i en ugnssäker form. Jag älskar revben. Revben faller under kategorin favoritkött att grilla i min bok, och jag gör det därför både gärna och ofta här hemma
Servera med honungsgriljeraderevben. 1 kg Scan Piggham Tjocka Revben. Sätt ugnen på 175°C. Gnid först in ribsen med citronskal, saft och vitlök och sedan med timjan, salt och peppar
5 kg revbensspjäll. Lägg spjället i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt det koka upp. Skumma av. Låt spjället koka ca 1 timme eller tills det att spjället lätt släpper från en gaffel som sticks i
Go'eftermidda gott folk, vi har samlats i Mårtenssonska köket idag för att bjudas på revben av sida, något som vi skåningar (och säkert flera med oss) tycker om
4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjocka revbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag tänkte att jag skulle göra ett enkelt och gott recept på revben som är svårt att misslyckas med. Att laga dessa revben är inte svårt men det tar ett par timmar (säg fyra timmar) men å andra sidan kan man göra allt utom glaseringen ett par dagar i förväg, något som kan vara praktiskt vid jul