Häll över ingefärs- och honungsglaze. Fläskfilé med ingefärs- och honungsglaze4 portioner500 g fläskfilé2 st vitlöksklyftor2 msk pressad citron3 msk oljaGlaze4 msk strimlad ingefära4 msk honung1. Lägg köttet i en plastpåse med krossad vitlök och pressad citron och låt marinera i 5 minuter
Tillsätt riven vitlök samt fint hackad rosmarin och blanda runt. Lägg sedan en hög med potatis, ca 15-20 skivor, toppa med 8-10 skivor purjolök samt timjan, lite riven vitlök,en rejäl klick smör samt salt. 2 vitlöksklyftor. Fläskkarré med honungsglaze 600 g fläskkarré 5 kvistar färsk rosmarin 2 dl honung 4 peperoncino 2 vitlöksklyftor salt. Färskpotatispaket 600 g färskpotatis 1 kruka timjan 1 purjolök 2 vitlöksklyftor 200 g smör salt bakplåtspapper aluminiumfolie
Blanda alla ingredienser i honungsburkenPiri pirin smulas o vitlöken rivs nerVärm alla ingredienser i micron ca 1 min eller tills allt smält ihopTa ut burken sätt på locket och skakaPensla köttet med glazen i slutet av grillningen
Vi, ja vi serverade den nyligen till helgrillad oxfile som täckts av en god honungsglaze, karamelliserad rödlök, grillad potatissallad med färskpotatis, grön sparris, sugarsnaps, skogschampinjoner, fetaost och finhackad bladpersilja
Gör en het chiliglaze – se receptet under Honungsglaze. Majskolvar med vitlök och örter. Blanda färska örter, exempelvis basilika, oregano och persilja, med svartpeppar, pressad färsk vitlök och olivolja
Blanda den skivade vitlöken och hela vitlöksklyftor med kycklingen. Grilla kycklingen och hela vitlöksklyftor under lock på indirekt värme, tills temperaturen vid låren är cirka 80 grader, kontrollera med stektermometer. 4 st vitlöksklyftor. 4 st vitlöksklyftor