Rör smöret och rör ner hackad basilika och vitlök, smaka av med salt och peppar. ) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Lägg i hummerköttet, kronärtskockorna och smaksätt med hackad basilika och persilja. Tillsätt en dragonkvist, basilika, en halv röd paprika, hackade tomater och späd med en halv liter vatten
Tillsätt basilikan och fräs i en minut, häll i citronsaften och dra panna från plattan, lägg i tomat & hummerköttet, vänd runt försiktigt men ordentligt, smaka av med salt & peppar
Rhode IslandsåsTore Wretmans klassiker är perfekt till naturella räkor, havskräftor och hummer. Örtgrön såsVacker och mild örtsås som passar fint till räkor, havskräftor och hummer
500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba. 1färska örter (basilika, dragon, persilja). 1500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba 500 g spaghetti 3 gula lökar 3 klyfta vitlök 2 dl vitt vin 0,5 förp saffran 0,5 krm cayennepeppar 0,75 dl olivolja 1,2 kg tomat, skalade och urgröpta, eller 6 deciliter italiensk tomatsås på burk 8 sardellfiléer 1 tsk kapris 1 citron 1 apelsin färska örter (basilika, dragon, persilja) svartpepparOm färska tomater används, koka upp en stor kastrull med vatten