Delahummern i två delar. Bre smöret över båda delarna. en hel hummer. Fördela över osten och gratinera i ugnen tills osten har smält och fått en fin färg ca fem minuter
Dela humrarna längs med kroppen, börja med att lägga kniven i “krysset på huvudet” och tryck till. Dela humrarna längs med kroppen, börja med att lägga kniven i “krysset på huvudet” och tryck till
Dela humrarna försiktigt på mitten så att skalen håller ihop. Låt hummerköttet i skalet vara kvar. Rör ihop rumsvarmt smör, gräslök, persilja, crème fraiche, bröd, hummerkött och lökfräs
Fyll sedan hummerskalen med röran och till sist dela stjärtbitarna och lägg på toppen. Börja med att dela de tinade humrarna längst med mitten där skalen liksom går ihop på "magen" sätt i kniven och skär ut till stjärtens mitt
Blanda övriga ingredienser och fördela över hummerhalvorna. Dela humrarna på längden. Vi brukade gå förbi restaurangen på vägen hem efter sol & badande, och så kollade vi om de hade någon färsk hummer