Ja, det blir väl ett naturligt steg i ledet att göra hummerfond av hummerskalen. ) och skalen som blev över ifrån den + skal från 3 st tidigare humrar vars skal frysts in, använde jag idag till att göra hummerfond. Låt koka upp och koka 20-30 min
Jag frös in skalen och ska nu ta vara på dem genom att koka en fond. 3) Häll på vin och låt koka ett par minuter. 5) Låt allt koka i ca 20 min. Koka och reducera 1 ca timme. Nu ligger hummerfonden i frysen i 1/2 dl förpackningar
Bryn skal och grönsaker i en stor kastrull, slå på vinet och låt koka in något. Sila av och häll tillbaka fonden i kastrullen och koka ner till nästan sirapsliknande konsistens
) Häll i vatten, buljong, fond och vin och låt koka upp. Laxsoppa m spenat4 portioner1 purjolök1 msk smör160 g färsk bladspenat8 dl vatten1 fiskbuljongtärning eller 1,5 msk koncentrerad fiskbuljong1 dl vitt vin1 msk hummerfond (hade ingen så jag tog fiskfond)2 dl kesella/kvarg (eller crème fraïche)salt o pepparsaft från ½ citron400g lax1
Så släng inte de överblivna skalen av hummern utan koka en härlig fond av resterna. Jag gillar att koka ner fonden ordentligt så att den nästan blir lite sirapsaktig, men det går också att ta den tidigare men då blir inte smakerna lika koncentrerade
Till ca 2 port, Låt 1dl grädde, 1dl creme fraiche, 1/2 dl vitt vin, 2msk hummerfond(färdig på flaska) och ca 1msk dijonsenap koka ihop, när blandningen kokar lägg i 2st portionsbitar av laxfilè skuren i ca 2cm stora bitar
3 msk hummerfond. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar, ca 2 minuter. 3 msk hummerfond. Idag har jag varit på hos tandläkaren med barnen
Häll i grädde, crème fraiche och hummerfond och koka upp. Huvudrätten jag bjöd Johan på i fredags var så god att jag gjorde den idag igen när vi hade lite kalas för Johan som fyllt år