I detta lager ska du försöka få till en slags kupolform som sedan bestämmer hur rund tårtan kommer att bli (på det översta lagret ska man bara ha ett tunt lager grädde)
Du har entårta, du kan fylla den med vad du vill och du kan dekorera denhur mycket du vill. Jag börjar med att visa en bild på slutresultatet så beskriver jag senhur jag gjorde
Det finns en hel del filmer på nätet om hurman ska gå tillväga när manbakarenbarbietårta. Det blev därmed inga bilder på kavlingsmomenten samt bilder på hur jag "klär" tårtan
Boken ger en överblick över hurman kan tänka om man vill äta sig frisk och välmående och man utgår från den indiska hälsoläran och livsfilosofin ayurveda
Ta ett snöre och mät omkretsen på tårtan så du vet hur långt bandet behöver vara. För att göra en rosett så skär manen remsa av marsipanen, tar ändarna och böjer in till mitten och slår sedan enliten remsa om den stora remsan så skarven sitter fast (bilden till vänster)
Vill du se hur jag fyller min tårta steg för steg så klicka här. Finaltårtan i Hela Sverige bakar skulle vara minst två bakade bottnar, minst två olika fyllningar och en illusion, den skulle alltså se ut som något annat än tårta
Jag bakar alla mina tårtbottnar (anslag är det korrekta ordet egentligen) själv. Vill du vara ute i god tid kan du även förbereda och göra anslagen någon vecka innan och frysa in dem
Orginalreceptet är det dubbla, minns inte riktigt till hur många tårtor denna ½ sats räckte till, men jag skulle gissa till entårta med samma fyllning på båda bottnarna
har några stycken, men tänkte hålla ögonen öppna på fler =) Dorpan Här kommer några länkar till hurman modellerar i sugarpaste/marsipan, ett tips är annars att googla på sugarpaste eller fondant + tutorial