Du har en tårta, du kan fylla den med vad du vill och du kan dekorera den hur mycket du vill. Det tar tid, man svär en hel del (mest över marsipanen) men smaken är helt fenomenal
Här vill jag visa hur enkelt man kan göra en jättesöt (och supergod) tårta i form av en liten katt. Proffs och amatörer tillsammans där det är bakglädjen som belönas
Däremot planerar jag att lägga upp varje moment för mina tårtor, såsom hurman gör sin egna sockerpasta eller spacklar en tårta med smörkräm i separata inlägg här inom kort
Nedan ser ni bara ett exempel på hurman skulle kunna dekorera tårtan annars låt fantasin flöda. Säger inte "hurra" ännu för det snöar fortfarande i Stockholm
I detta lager ska du försöka få till en slags kupolform som sedan bestämmer hur rund tårtan kommer att bli (på det översta lagret ska man bara ha ett tunt lager grädde)
Många har frågat mig hur jag gör, vilket är väldigt svårt att svara på. Det här är inte den lättaste figuren om man är helt ny på modellering, men ni kan kanske få någon typ av inspiration som kan vara till hjälp i ert modellerande
Kanske skulle kunna göra en video om hurman gör dem någon gång. Förra helgen var det morsdag här i Finland och förstås tog man chansen att baka en tårta då
För en tid sedan fick jag ett mail med frågan hurman gör en tårta utformad som en studentmössa. Efter att ha tittat på hur andra sådana tårtor är uppbyggda så har jag nu knåpat ihop en egen version och idag tänkte jag bjuda på några enkla, mycket överskådliga steg-för-stegbeskrivningar
När jag förra helgen stod och färgknådade marsipan kom jag att tänka på hur urbota tråkigt just det är och idén till en kort lista över just roligt & tråkigt i köket föddes