Hur länge du vill låta grönsakerna stå är en smaksak. Hur skall den förvaras. Det är inget svårt att göra det heller, har du sedan gjort det några gånger så får du snabbt in vanan
Mjölksyradegrönsaker. Nu har jag som sagt tidigare en bra grund med mycket grönsaker, men då jag har varit intolerant mot mjölkprotein sedan ett par år, så har jag inte ätit vanlig yoghurt från ko och inte heller ätit dessertost annat än av get- eller fårmjölk
Innan jag äter det tar jag en sked med mjölksyradegrönsaker för att tarmfloran ska må gott. På tisdag kommer jag att berätta om hur jag ätit och tränat mig friskare på en föreläsningskväll på Ecocaféet i Östersund
En gnutta jord på morötterna eller potatisen kan göra gott för tarmfloran. Ett annat sätt att få i sig samma bakterier utan att äta mjölk är att äta mjölksyradegrönsaker
Haydari och tursu, vitlöksyoghurt med mynta och mjölksyradegrönsaker, är väldigt gott till och. Under vintern äts väldigt mycket mjölksyradegrönsaker, att frysa grönsaker är inte alls så vanligt här
Äter man dessutom mjölksyradegrönsaker tillsammans med bönorna, så blir effekten ännu bättre. Varmrökt röding med kokt ägg, mjölksyrade morötter, örter och en kidneybönröra med chiliaioli