Hur man tillagar fransyska kött recept

Pulled beef

Pulled beef

Jag kan inte uttrycka med ord hur otroligt lycklig jag är över att sommaren har börjat ge oss lite vibbar av att den är påväg
Pulled beef i Crock Pot

Pulled beef i Crock Pot

Receptet på hur jag gjorde finns nedan. När köttet går att dela med en gaffel är det klart, men det kan stå och koka ännu längre om man vill det

Mer mat i lergryta.

Som ni märker så blir det mycket mat tillagad i lergryta i Mårtenssons kök under den kallare delen av året, men det är så himla enkelt, det blir riktigt gott och det finns verkligen hur mycket som helst man kan laga i lera
Koka svansen på oxen

Koka svansen på oxen

Märgen gör att det blir en mycket djup och mustig smak och med rätt tillagningsteknik blir det här köttethur mört som helst

ROSTBIFF

Här ser du hurman gör. Ingen aning, beror helt på ugnen du har och hur tjock köttet är. Lär dig hur du helsteker

Kramens dag idag

Det tål att upprepas hur nyttigt det är med fisk , som dessutom går så snabbt att tillaga. Tänk att något så simpelt som gröt , som förr klassades som fattigmans kost, nu ses som trendig kos

Intervju med Niclas Montelius

Hur lycka man med flintastek på grillen. Hur uppkom ditt grillintresse. Vad tycker du om detta evenemanget
Om man nu ska äta kött....

Om man nu ska äta kött....

Ni vet hur jobbigt det är för många att tänka på naglar som dras på svarta tavlan (fast det ljudet måste man väl vara född på sjuttiotalet eller tidigare för att komma ihåg)
Så lyckas du med köttet

Så lyckas du med köttet

Få saker är så enkla som att laga en god köttbit bara man vet hurman gör. I en tjockare köttbit, avsedd för flera personer, kan man sätta en stektermometer
Ölmarinerad Nötstek

Ölmarinerad Nötstek

Om man vill kan man byta ut det ljusa lagerölet mot ett mörkt för ännu mer smak och leka hurman vill med kryddningen

När är köttet klart?

Hur varmt ska det vara då. Oavsett om mantillagarköttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart