Bland annat har jag typ hur många bilder som helst som måste kollas igenom. Köttbiten stoppar man rakt ner i kokspadet med en massa godsaker, främst porteröl som ger såsen sin speciella och helt gudomliga smak
Som ni märker så blir det mycket mat tillagad i lergryta i Mårtenssons kök under den kallare delen av året, men det är så himla enkelt, det blir riktigt gott och det finns verkligen hur mycket som helst man kan laga i lera
Ämnet som avhandlades var "hurtillagarman en söndagsstek". Lägg ner morötter, palsternacka och lök i grytan tillsammans med peppar, kryddopeppar, rödvinsvinäger och lagerblad
Det tål att upprepas hur nyttigt det är med fisk , som dessutom går så snabbt att tillaga. Tänk att något så simpelt som gröt , som förr klassades som fattigmans kost, nu ses som trendig kos
På golvet hade vi gamla mörkläggningsgardiner, funkar hur bra som helst. Det var väldigt gott och mättande, man äter alltid för mycket när det är plockmat
Ni vet hur jobbigt det är för många att tänka på naglar som dras på svarta tavlan (fast det ljudet måste man väl vara född på sjuttiotalet eller tidigare för att komma ihåg)
Få saker är så enkla som att laga en god köttbit bara man vet hurman gör. I en tjockare köttbit, avsedd för flera personer, kan man sätta en stektermometer
Hur varmt ska det vara då. Oavsett om mantillagarköttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart