11 l vatten. 1Tillsätt farinsocker, salt, ägg, fingervarmt vatten (37 grader), rågsikt och det mesta av vetemjölet. 1Lägg på plåt med bakpapper och ta ut hål med hjälp av snapsglas
Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper, två på varje. Värm vatten så att det blir fingervarmt, ca 37°, och häll det i skålen. Gör ett 4 cm stort hål i mitten med ett mått. 5 dl vatten
4 st 25 g färsk jäst 4 dl vatten ca 100 g kokt kall skalad potatis 1 tsk fänkål 1 1/2 tsk salt 1 msk honung 1 dl grovt rågmjöl ca 10 dl vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 550 g) Lägg till i inköpslistan
Pensla ev medvatten eller om du föredrar och ha dem med lite mjöl så blir dem exakt som bild på. Här har de bakats för fullt,men vi börjar med dessa små härliga,mjuka hålkakorna
Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper, två på varje. Värm vatten så att det blir fingervarmt, ca 37°, och häll det i skålen. Gör ett 4 cm stort hål i mitten med ett mått. 5 dl vatten