Högrev innertemperatur recept

Helgrillad Högrev

Helgrillad Högrev

Helgrillad högrev i marinad med potatis i ugn. Helgrillad högrev i marinad, som först fick gå i ca 2. Innertemperatur vid servering, 58 grader
Pepparrotskött av högrev

Pepparrotskött av högrev

högrev. Lägg på ett lock och låt köttet sjuda, ca 1 1/4 timme tills innertemperaturen är 75º. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Långsambakat, baklängesstekt högrev med BBQ-smör och ugnsrostade rotsaker

Långsambakat, baklängesstekt högrev med BBQ-smör och ugnsrostade rotsaker

Testade för första gången att baklängessteka högrev och det blev riktigt bra. Jag tror att det är nödvändigt att vara noggrann med val av köttbiten vilket kan vara svårt eftersom högrev ofta kommer vakuumförpackat med en massa blodig vätska omkring sig som gör det svårt att se
MUSTIG KÖTTGRYTA MED ROTFRUKTER

MUSTIG KÖTTGRYTA MED ROTFRUKTER

Låt potatisen koka tills innertemperaturen är 96 grader (använd en digital termometer) och servera direkt. Däremot vid kokning av färskpotatis ska innertemperaturen vara max 94 grader. 700 g högrev. 700 g högrev
Världens näst bästa burgare

Världens näst bästa burgare

Burgaren ska serveras medium, ca 56-58 grader i innertemperatur. Lök. Skiva löken i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten med senapsfröna
Grilltider

Grilltider

Dock ska också sägas, när du ska få en riktigt en grovfibrig köttbit som du också är osäker på hur välhängt köttet är, som tex högrev så kan det stekas/kokas så att det nästan går sönder
Porterstek

Porterstek

Använd gärna en termometer för att mäta innertemperaturen på köttet få rätt koktid. 1,5 - 2 kg benfri stek (tex fransyska eller högrev)
Hemgjord prinskorv

Hemgjord prinskorv

Skiva sedan upp högrev, karré och späck i för kvarnen lämpliga bitar. 800 g högrev (nöt) 1500 g fläskkarré 900 g späck 100 g potatismjöl 130 g mjölkpulver 48 g nitritsalt 30 g salt 35 g socker 1 tsk ingefära 1 tsk nymalen vitpeppar 1 tsk muskot 3 tsk lökpulver 1,4 L isvatten ca 15m fårfjälster (. Innertemperaturen i korven ska bara komma upp i 72 grader). 800 g högrev (nöt) 1500 g fläskkarré 900 g späck 100 g potatismjöl 130 g mjölkpulver 48 g nitritsalt 30 g salt 35 g socker 1 tsk ingefära 1 tsk nymalen vitpeppar 1 tsk muskot 3 tsk lökpulver 1,4 L isvatten ca 15m fårfjälster (
Den perfekta oxfilén

Den perfekta oxfilén

Följande innertemperaturer gäller för nötkött. Ska man steka en 4-kilos högrev bör ugnstemperaturen inte överstiga 80 grader för att få en jämn tillagning. Oxfilén på bilden har stekts till innertemperatur 58 grader. Rare steks till innertemperatur 55 grader. Medium rare steks till innertemperatur 58 - 60 grader. Medium steks till innertemperatur 60 - 65 grader. Well done steks till innertemperatur 70 grader
Porterstek

Porterstek

Efter drygt 1 timma kan man kontrollera innertemperaturen. ca 1,2 kg benfritt nötkött, högrev, rostbiff eller fransyska
Köttgryta med bönor och apelsin

Köttgryta med bönor och apelsin

Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur. 1 kg högrev. Putsa och skär köttet i bitar som är 2x2 cm
Jureskogs bästa burgare

Jureskogs bästa burgare

Skär 3 cm skivor, salta och peppra noggrant och stek dem krispiga till 42 gradig innertemperatur, helst i talg, låt vila 5 min. 250 g högrev