Konsten sitter i att steka den länge på låg temperatur och då är ugnen perfekt att tillaga i. Lägg ner högreven i en ugnsfast gjutjärnsgryta, häll över rödvinet, tillsätt lagerblad och rosmarin
Ett fantastiska sätt att laga kött på är att utgå från den innertemperatur som köttet ska ha när det är färdigt och tillaga köttet på den temperaturen i ugnen
Lägg upp i en ugnsfast plåt och ställ in i ugnen i 225° i 20 minuter. Krydda, blanda om och låt det sedan stå på högsta temperaturen i minst 6 timmar. 1-1,5kg högrev
Tyvärr är det ju inte varje dag man har tid att låta en köttbit stå i ugnen hur många timmar som helst - även om den sköter sig själv så vill jag helst vara hemma när det pågår aktiviteter i ugnen
Det är många idag som gärna gör sina hamburgare själva, ofta på egenmalt nötkött eller köper exempelvis färdigmalt högrev för att få en hamburgare lite över det vanliga
Locket lades på och ett lugn infann sig i min lekamen som nu fick impulsen att slappna av helt. Det rökta sidfläsket med sin helt magiska arom, också det från Frölunda lilla Saluhall skars ned i centimeterstora kuber och stektes på medeltemperatur till de hade släppt mycket av fettet, börjat bli krispiga och läckert gyllenbruna
Utgå gärna från högrev (djup och god smak), och tillsätt eventuellt extra talg för den enkla vägen. Rosta det ordentligt antingen i panna eller ugn, gärna med lite klarifierat smör (ghee)