Detta är alltså en vegetariskgryta. Man äter mycket vegetariskt i Indien. Nöjd låste jag dörren och satte på larmet efter en dag med flera möten med dessa fantastiska frivilliga som jag har glädjen att samordna
En indiskgrytamed grekisk ost, lagad i ett svenskt kök, hur gott blir det. Låt kikärtorna rinna av. Servera gärna med ris, mangochutney samt naan- eller chapatibröd
För en lite mer indisk karaktär kan man med fördel tillsätta lite Garam masala eller Korma. När rotfrukterna är mjuka är det dags att tillsätta kikärtorna och pressad citron
Här är det den indiska kryddblandningen Garam masala som satt smak på grytan och som vi skriver i receptet har vi upptäckt att det är väldigt varierande hetta på de blandningar man köper i butikerna
Dahl är en indiskgryta som brukar innehålla linser, kikärtor eller bönor. Jag har försökt mig på en food fusion mellan indiskt och thailändskt i den här rätten
Indiskgrytamed blomkål och kikärtor. Detta recept är vegetariskt dessutom, som en fin bonus. Fräs blomkål och kikärtor i kryddpastan med lite olja en stund
Indisk curry med ris, raita, naan och grönsaker eller Taijne med couscous. Barnen äter inte gryta men om man ångkokar grönsaker som är goda att ångkoka och ställer i skålar på bordet så äter de
Skölj riset, tillsätt det i grytan och rör om. Servera med t ex vegetariska kikärstbiffar. Den här vegetariska, currymättade rätten slank efter lite bus och slams faktiskt också ned hos Viggo, trots alla olika kryddor
) som kan ätas som den är tillsammans med ett gott bröd och då blir det en vegetarisk rätt. Så när jag hittade den här "potatoe fry up" i Woman & Home Feel Good Food medindiska smaker tänkte jag att det tycker de nog också om