Ibland har vi kikat lite i boken och då omedelbart blivit så toksugna på indiskmat att vi rusat till vår lokala indiska restaurang, Gandhi och slagit till på någon kryddig rätt
chilirostad blomkål, gurksoppa med linser och vad jag egentligen tycker om indiskmat. **det kanske egentligen VAR gott, jag som inte är något fan av det indiska köket kanske inte är den bästa recensenten i frågan
Som jag skrev i gårdagens recept, strunta i besticken, ät maten med hjälp av brödet istället. Linscurrygryta med indisk kryddning eller Dhal som det heter i indien, skulle lika gärna kunna vara gul ärtsoppa med lite kryddor istället
Det här är ett av de snällare recepten från Indien och passar därför hela familjen. Indiskmat är bland det godaste som finns och den här rätten är svårslagen
Till indiskmat är det gott med lite syra och sötma från frukt. En fantastisk matlagningsmetod. En del kryddor har också fått åka med hemifrån, i den här grytan passade en indisk, ekologisk kryddblandning från Spicemaster, Murgh makani
Stek även blomkål tillsammans med kycklingen och låt koka i såsen för en matigare rätt. Indisk kyckling i svenskt kök4 kycklingfiléer1 st gul lök2 msk oljaSÅS. 3 dl vispgrädde1 dl creme fraiche2 msk chilitomatsås2 st krossade vitlöksklyftor1 tsk gurkmeja0,5 tsk ingefära, malen0,5 tsk kanel, malen1 tsk chilipeppar1 tsk saltGARNERING
Att laga vegetarisk mat betyder ofta att man hittar en grönsaksersättning till kött eller fisk. Den här grytan har en indisk touch, och blir så kryddstark du vill ha den