Indiska risrätter recept

Biryani

Biryani

Denna biryani är en blandning av den Indiska och Irakiska receptet. Biryani är en risrätt som är väldigt populär i de Orientaliska länderna, främst i Irak men även i Indien och Pakistan
Indisk lammfärscurry!

Indisk lammfärscurry!

Härligt smakrik med indiska smaker, utan att bli stark på något sätt. 17 and is filed under Asien, Enkelt, Grytor, Köttfärs, Lamm, Risrätter, Vardagsmat, Varmrätt
Vinn indiska kryddor!

Vinn indiska kryddor!

Jag har förstått att det är många som vill ha indiska kryddor därute. Här kan ni få inspiration till indisk mat och andra tips som har med den indiska matkulturen att göra
Biryani (Birijani) och lite tips på hur man kokar basmatiris

Biryani (Birijani) och lite tips på hur man kokar basmatiris

Biryani är en risrätt full med härliga indiska smaker som kan göras på många olika sätt. Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) och den kom till Sydasien tillsammans med persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
Indisk kidneyböngryta – Kidneybönor i kryddig sås – Masala rajma

Indisk kidneyböngryta – Kidneybönor i kryddig sås – Masala rajma

Receptet på masala rajma kommer ur den indiska kokboken ”Indisk vegetarisk mat” av Sumana Ray. Posts related to Indisk kidneyböngryta - Kidneybönor i kryddig sås - Masala rajmaLinsgryta med röda linser och kokosmjölk - Indisk dhalKikärtsgryta med kanel, kardemumma och yoghurt - Kabli chanaVitkål med ärtor, tomat och indiska kryddor - Bund gobi aur materMustigt linsris - Masoor dal pullao - Indisk risrätt med linser, nejlika och kanelstångDela
Vinn på Amys fina blogg!!

Vinn på Amys fina blogg!!

Tävla hos Amy's piece of cake för att vinna dessa indiska kryddor. - 1 Spice pack 220 g innehållandes indiska lagerblad, muskotnötter, stjärnanis, kardemummakapslar, kryddnejlikor, svartpepparkorn och kanelstänger som är själva basen i många indiska rätter. 220 g innehållandes indiska lagerblad, muskotnötter, stjärnanis,

Indisk risrätt med räkor

Sätt ugnenpå 250 gr. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i riset. Låt det koka under lock på svag värme, ca 20 min

Indisk Biryani med kyckling

Skiva löken och tärna tomaterna. Skölj riset flera gånger tills sköljvattnet är rent. Låt riset rinna av

Pilau med het currry och mangold

Det jag uppskattar med deras risrätt är att det är välkryddat, mer än den indiska pilauen som egentligen är upphovet till rätten