Ta ur lagerbladet och ha i citronsaften. ½ tsk malen kanel. ½ tsk malen kanel. 1 - 2 msk saft från pressad citron. 1 tsk malen ingefära. 1 krm cayennepeppar. 1 - 2 msk saft från pressad citron. 1 tsk malen ingefära. 1 krm cayennepeppar
Häll sedan i lite gurkmeja, koriander, spiskummin, ingefära och rör om så det inte bränns. Kanel. Hetta upp plattan och sätt på en stor kastrull och häll i oljan, vitlöken, currypastan, cayennepepparn och den finhackade gula löken
Färsk ingefära. Kanel. Cayennepeppar. 3 citroner. * Det här julstöket görs i samarbete med Vegme. *. Hej. Om exakt en vecka är det julafton och jag kan bara gissa att flertalet av er är i full gång (och flera har säkert varit det länge redan
Mangosmoothie med jordgubbar, med ingefära och chili. Jordubbssmoothie med citron & kanel. Smaka av och ha eventuellt i mer citron, honung eller cayennepeppar efter behag
Cayennepeppar eller chiliflakes efter smak. Häll över pressad citron och cayenne eller chili (själv brukar jag ta 2-3 tsk chiliflakes). 1 tsk ingefära. 1 tsk kanel. Saft av 1 citron
½ msk äppelcidervinäger, lite pressad citron,. Vi använde ca 2-3 dl frysta förvällda kantareller, kokade upp en lag gjord på 1 dl ättikssprit 12%, 1,5 dl vatten, 1 dl strösocker, 7 vitpepparkorn och 5 rosépepparkorn, 2 hela kryddnejlikor, 1 liten bit kanel, 1 lagerblad, och 2 skivor färsk ingefära, dvs i princip samma som Anders Öhman. Häll ned en flaska Heinz chilisås (600 g) i en stekpanna, fyll halva flaskan med vatten, skaka om och häll ned i pannan, tillsätt minst 1 krm cayennepeppar samt lite salt och låt koka ihop tills den tjocknar och blir fast, ca 25-35 minuter. 1 äggula, 2 pressade vitlöksklyftor, ½ msk äppelcidervinäger, lite pressad citron, 0,5 msk dijonsenap, 2 sardellfiléer – mixa, under tiden tillsätt, lite åt gången, ca 1 dl rapsolja. 1 krm cayennepeppar
Låt kryddorna fräsa en stund i oljan och tillsätt sedan lök, pressad vitlök och riven ingefära. Tillsätt mandeln, hönsbuljong, lagerblad, kokosmjölk, yoghurt, citronsaft, socker och salt