Ingefära äppel chutney recept

Äppel och saffranschutney

Äppel och saffranschutney

Fördela chutneyn i väl rengjorda glasburkar. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker. 4 cm ingefära. 1½ dl äppelcidervinäger
Middagar utan kolhydrater..

Middagar utan kolhydrater..

Till detta serverade jag en creme fraiche sås blandat med äppelchutney med sting. 2 msk färsk ingefära. 2 msk färsk ingefära
Dags att känna helg!

Dags att känna helg!

lite chutney med sting. Äppelchutney med sting. 1 dl äppelcidervinäger. 2 tsk färsk riven ingefära). 1 dl äppelcidervinäger. 2 tsk färsk riven ingefära
Mango chutney med äppel

Mango chutney med äppel

Krossa senapsfröna lite lätt i en mortel och tillsätt dem med den rivna vitlöken och ingefäran. Detta recept gör jag även med några äppel i vilket gör det hela lite mer syrligt än att bara använda mangon som i för stora mängder kan bli väldigt sött och nästan lite kvalmigt